Karl Jenkins The Armed Man

 

The Armed Man, a Mass for Peace van Karl Jenkins uitgevoerd op 4 mei, 2016, 2017, 2018 en 2023

Voor de eerste keer werd op 23 april 2016 in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel een uitvoering gegeven van The Armed Man van Karl Jenkinsgegeven in samenwerking met het Jeugdkoor Senta  o.l.v. Silvia van der Vinne en het Zaltbommels begeleidingsorkest . De mis is een aanklacht tegen oorlog en een oproep tot vrede. In de jaren daarna werden uitvoeringen gegeven in zowel Kerkdriel als Zaltbommel in het kader van de Nationale Dodenherdenking. Op 4 mei 2023 werd het werk voor de vierde maal uitgevoerd, nu in een grote orkestrale bezetting onder leiding van Marilou Krouwel en onder grote en warme publieke belangstelling. Hieronder de affiche van het concert en enkele beelden.

( foto's 2023 Marco Oomen). 

 

Beelden van de uitvoering in 2016 in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel:

 

 

 

In 2017 gaf KZM-Belcanto in het kader van de Nationale Dodenherdenking twee maal een uitvoering van The Armed Man. Voor beide uitvoeringen zowel in Kerkdriel ( Protestantse kerk) als in Zaltbommel ( Sint Maartenskerk) was grote publieke belangstelling. Hieronder een indruk van de uitvoering in Kerkdriel en een recensie door Peter van Korlaar in het Carillon. De uitvoering was in samenwerking met het Begeleidingsorkest Holland. Klik hier voor een fragment van de uitvoering in Zaltbommel

Op 4 mei 2018 werd The Armed Man voor de derde maal uitgevoerd in Kerkdriel en Zaltbommel. De uitvoeringen maakten grote indruk op het publiek.Hieronder een foto van de uitvoering in Kerkdriel (Fotolux Zaltbommel)